Mexico - lørdag den 19. juli 2008


En super steak på restaurant Sur

Tilbage

Vi vågnede atter op til en solrig dag. Den meget regn fra aftenen før var forsvundet men den havde sat sig sine spor i området omkring og i swimmingpoolen. Der var en masse skidt i poolen og hotellets medarbejdere måtte i gang med et større oprydningsarbejde.

Vi plejede at være nogle af de første, der fik morgenmad men i dag var vi nogle af de sidste - at dømme på antallet af gæster i morgenmadsrestauranten. Der var fyldt, så vi måtte sætte os i baren. Det gjorde nu ikke noget.

Vi havde lovet os selv, at vi ikke gad foretage os ret meget i dag og sådan blev det. Lasse holdt sig stort set indenfor hele dagen. Vi andre var også inde store dele af dagen. Vibe var mest standhaftig og skulle solbade lidt i løbet af dagen. Der blev læst en hel del, set lidt tv, brugt pc og ellers bare slappet godt af.

Jeg talte med nogle andre danskere, som vi havde fulgtes en del med undervejs på turen. Vi var enige om, at tempoet var faldet drastisk, efter vi var kommet til det varme Playa del Carmen. Vi havde begge en del planer, der ikke blev ført ud i livet og fotografiapparaterne blev heller ikke brugt så flittigt her. Det ene af de danske par, vi talte en del med undervejs, havde dog benyttet opholdet til at tage et dykkercertifikat. De havde fået en god sæsonrabat og havde også været tilfredse med uddannelsen. I dag havde de fejret deres certifikat med et dyk i en cernote, som er specielle dybe huller i jorden. De findes kun på Yucutan halvøen og de er typisk meget spændende at udforske med meget klart vand.

Da eftermiddagen gik på hæld, gik Marie og Vibe af sted i gågaden. Vibe skulle have ordnet negle - for anden gang på turen. Vi andre fik ordre på at vente en time, før vi måtte gå hjemmefra...

Planen holdt fint. Lasse og jeg spankulerede ned gennem gågaden (5. avenue) præcis en time efter de andre og vi mødtes med få minutters mellemrum ved Sur-restauranten. Lasse og jeg kom først og vi kunne se, at det mest perfekte bord stod klar til os i hjørnet af restauranten på 1. sal - med fin udsigt ud over gågaden. Vi skyndte os op og satte os og nåede kun lige at få menukortene udleveret, før pigerne kom. Det viste sig at være en restaurant i den dyre ende. Argentinske steaks i en prisklasse fra ca. 200 pesos til 360, men der var også retter til op imod 1000 pesos (for 2 - 3 personer).

Vi bestilte bøffer og vi fik en god flaske vin, anbefalet af tjeneren, der præsenterede sig ved navn, da vi satte os. Så der var stil over restauranten, hvilket bragte minder frem om El Cardinal i Mexico City. Maden og vinen smagte fortræffentlig og vi slap af med ca. 2400 pesos - 1200 kr. Det var dyrt - men det var godt og vi var tilfredse. Restauranten kan fint anbefales.

Jeg havde lyst til at gå en tur i gågaden men de andre ville gerne hjemad og det var jeg glad for. Vi nåede nemlig ikke ret langt ned af gågaden, før trætheden også overmandede mig. Så vi listede hjem på værelserne og sagde hurtigt godnat. Klokken var også over 22.

1
2
3
4